Welkom!

Welkom!


Op 28 Feb. 2012 ben ik gestart met mijn blog, "The cake evolution".

Sinds de 2 stapeltaarten op de bruiloft van mijn broer en schoonzusje ben ik verslaafd aan het maken van marsepein taarten. Als kind al experimenteerde ik met taart, bonbons, hapjes, ijs.  Alles wat met voeding te maken had en vaak vooral dat wat niet per definitie gezond is, maar wel lekker.
Ik was erg onder de indruk als mijn tante een taart had gemaakt met slagroomrozetten en een koffieboon er op. Daar was duidelijk een spuitzak aan te pas gekomen. Vond ik geweldig.
Ik herinner me nog dat ik een taart wilde namaken uit een bakboek en voor een bepaald ingrediënt stad en land ben afgefietst (zonder succes). Tegenwoordig is er zoveel te koop.

Bij feestelijke gelegenheden bestelden mijn ouders altijd een marsepeintaart met chipolotavulling. Waarschijnlijk word ik daarom ook nu nog zo blij van een mooie taart!
Ik probeer nog steeds om bij het maken van mijn eigen taarten, zo dicht mogelijk bij de smaak van deze taarten te komen. Ik ben er nog niet, maar van elke taart leer ik weer iets nieuws.


Bruidstaart


"Feestelijke voeding" is dus eigenlijk wat me boeit. Feestjes, gasten, het mensen naar de zin willen  maken is de reden dat ik Hoge Hotelschool ben gaan doen. Omdat ik de evenementen richting ben opgegaan raakte de "feestelijke" voeding steeds verder uit zicht. Tijdens een studieblok in de eerste jaren stond ik nog wel eens een menu te bedenken en desserts te maken, maar in de evenementenbusiness kwam dat niet meer voor.
Omdat ik dat miste heb ik uit hobby overwegingen de cursus ijsbereider bij het ijscentrum in Wageningen gevolgd en mag mezelf sinds december 2010 officieel ijsbereider noemen.
Waarom deze blog?
Ik heb heel veel gehad aan alle tips die ik op internet vond en de uren youtube filmpjes die ik bekeken heb. Maar omdat theorie en praktijk toch 2 verschillende dingen zijn, leek het me leuk om mijn eigen ervaringen ook te delen. Wat werkt en wat werkt niet. Een blog starten leek me ook wel wat en zo kan ik zelf nog eens nakijken wat ik ook alweer gedaan heb. Mijn blog heb ik "The cake evolution" genoemd omdat ik hoop dat mijn taarten natuurlijk steeds mooier en lekkerder worden en er ook echt een "evolutie" te zien is in de foto's.

Ijstaart


Hierboven vind je de taarten die ik niet zelf gemaakt heb, maar ervoor zorgden dat ik...

-Besloot ook zo'n taart te willen maken.
-Uuuuuren youtube filmpjes met diverse taart decoratietechnieken bekeken heb (waar waren we zonder youtube?)
-Inmiddels 3 grote dozen vol taartmateriaal verzameld heb (bakvormen, tools, doosjes fondantvlinders en bloemen etc. etc.)
-Ik nu wekelijks bij de Aveve en Jamin sta om me te vergapen aan alle tools die ik nog niet heb
-Overal kladjes met taartontwerpen heb liggen
-Deze blog aan het schrijven ben

Hopelijk beleef je aan het lezen van mijn blog net zo veel plezier als ik aan het schrijven ervan. Laat gerust reacties, tips of adviezen achter.

Groetjes,
Bente

1 opmerking: